Välj unika profilprodukter som sticker ut

Det är bättre att ha några profilprodukter än inga alls. Men att ha profilprodukter som sticker ut ur mängden är än bättre. Därför kan det löna sig att tänka till en extra gång innan man bestämmer sig för vilka profilprodukter företaget ska ha. Om mottagaren dessutom har en stor nytta av profilprodukten blir den dessutom en uppskattad gåva.

Årskalender som profilprodukt

Något många människor använder för att planera sin vardag är årskalendrar. Om man lyckas skapa en användbar och snygg årskalender i kombination med marknadsföring av sitt företag så har man en utmärkt reklampelare i kundens hem eller företag.

Fundera över vilka dagar som är viktiga för dina kunder och märk ut dessa i kalendern. En redovisningsbyrå skulle till exempel kunna markera ut vilka dagar moms- och arbetsgivardeklarationer senast ska lämnas in till Skatteverket. Redovisningsbyrån skulle dessutom kunna lägga in vilka dagar för respektive månad som är den senaste dagen att lämna in bokföringsunderlag till byrån. Ett utmärkt hjälpmedel för kunden och som kommer att användas året om. Skickar man sedan ut en ny för nästkommande år i god tid är chansen stor att kunden använder den även för det året.

Arbetskläder kan även de se annorlunda ut

När man ser en byggarbetsplats går oftast alla arbetare runt i liknande kläder. Även om det kan vara flera entreprenadfirmor som samarbetar på stora projekt. Men varför är det ingen av dessa som tänker på att man kan sticka ut ordentligt med annorlunda arbetskläder? Tänk om någon av dessa firmor skulle bestämma sig för att alla ska ha rosa arbetskläder? Alla skulle genast känna igen detta företag. Titta, där är den där firman som har rosa arbetskläder, skulle alla säga. På kort tid skulle alla känna igen och komma ihåg vilket företag som har de rosa arbetskläderna.

Genom att beställa annorlunda profilprodukter som sticker ut ur mängden kan man göra ett bestående intryck på omgivningen!