Välj kvalitet framför lågpris

När det kommer till profilprodukter är det viktigt att du tänker på att välja kvalitetsprodukter framför lågprisprodukter. Om du ger bort profilprodukter som inom kort tid går sönder, vad säger det om ditt företag? Kunderna riskerar att tänka att ni tar lika dålig hänsyn till er egna verksamhet som profilprodukternas kvalitet. Därför ska du alltid välja kvalitet framför lågprisvaror när det kommer till profilprodukter.

Hållbarhet visar ditt företag längre tid

Tänk till exempel om du ger bort en isskrapa till en kund. Kunden använder denna isskrapa ett fåtal gånger och sedan knäcks den. Kunden kanske befinner sig ute på landsbygden med en bra bit till närmsta affär, det är is på bilens framruta och han har inte längre någon vettig möjlighet att skrapa bort isen. Det är en situation som skapar en enorm frustration för kunden, som denne gärna riktar mot utgivaren av just denna isskrapa. Ingen lyckad situation med andra ord.

Om du istället har en isskrapa av god kvalitet som håller sig skarp under flera vintrar och som kunden föredrar framför alla andra isskrapor så ger det här en mycket positiv bild av ditt företag. Varje vinter och vid varje isbildning på bilen påminns kunden om varför han gillar ditt företag.

En penna av dålig kvalitet kan leda till en katastrof

Föreställ dig en annan situation. Du har bearbetat en potentiell kund under flera månader. Du har använt dina bästa säljstrategier, besökt kunden otaligt många gånger och det ser äntligen ut som att den potentiella kunden håller på att bli en riktig kund. Och inte bara en vanlig kund, en riktigt stor kund. Det har äntligen blivit dags att skriva under avtalet och ni sätter er ner vid mötesrummet. Du tar stolt upp företagets egna penna och skriver under avtalet först. Sedan räcker du över pennan till den nya kunden. Men när denne ska skriva under avtalet, bryts plötsligt pennan av. Bläck rinner ut och täcker delar av avtalet. Kunden lämnar mötet.