Profilprodukter som ges bort ska användas

När man tar fram profilprodukter åt sitt företag ska man inte enbart tänka på ens egna förbrukning av profilprodukterna. Det är nämligen utmärkta produkter att ge bort till sina kunder. Genom att ge bort produkter som är profilerade med ert varumärke kommer kunden att påminnas om ditt varumärke och därmed ökar sannolikheten för att kunderna återkommer.

Lär känna dina kunder

Det första du måste göra är att lära känna dina kunder. Om du vet vad kunderna gör på fritiden eller i hemmet ökar du sannolikheten att hitta produkter som passar just dem. Ännu bättre är det om du kan identifiera sådana intressen på individnivå. Därför kan det löna sig att ha en bredd av profilprodukter på lager så att du kan erbjuda något till varje enskild kund. Alla dricker inte kaffe och därför räcker det inte med att ha en kaffekopp att ge bort till sina kunder.

Användbara profilprodukter för en bilverkstad

Om vi ska titta på några exempel på vad olika verksamheter kan erbjuda för profilprodukter till sina kunder. En bilverkstad till exempel, vad skulle de kunna ha för profilprodukter att ge bort till sina kunder?

Det mest självklara är snygga tidsbokningslappar som kunden tar med sig hem. Något som både underlättar för kunden och ger verkstaden en möjlighet att ha sitt företagsnamn sittamde på kundens kylskåp en kort tid.

Men vad mer kan en bilverkstad erbjuda?

Att byta däck är något alla med personbilar behöver göra. Därför kan en möjlighet vara att ge kunderna sådana där plastbrickor man sätter över ventilen så att man vet var däcket ska sitta på bilen. På baksidan av brickan kan man ha företagets logotyp, telefonnummer och vänlig påminnelse om att bilverkstaden hjälper gärna till vid däckbytet. En sådan typ av profilprodukt påminner åtminstone kunden någon gång per år.

Är det vintertid kan bilverkstaden ge bort isskrapor som är en produkt kunden behöver använda ofta under vinterhalvåret.